Århus havn
JUDITH & LARS WESTERGAARD · WWW.JLW.DK
Århus havn er i Lars verden ubetinget den smukkeste. 

Fiskerihavn, lystbådehavn endda flere af slagsen, oliehavn og kornhavn. Der er kulhavn, vindmøller og andet bulk. Containerhavn, både roro og skibscontainere, 65 % af al Danmarks containertrafik. Man modtager verdens største skibe. Så er der sværløftkranen som tager mange tunge opgaver. Måske ikke så mange, men der kommer også krydstogtskibe og færger. Kongeskibet er en hyppig gæst i Århus havn.Costa Magica i Århus Se mere i Foto Galleri. Se også link til Århus havn.
Rotterdam på besøg i Århus Elly Mærsk danner baggrund for tysk træskib
 
 Her er verdens to største containerskibe ved samme kaj i Aarhus havn. Estelle Maersk og Emma Maersk. Det er de to første i en serie på i alt 6 skibe. Der er 794 m skib i to afdelinger. 397 m stykket, 56 m bred og stikker fuldt lastet 16 m. Officielt 11000 TEU, uofficielt 14.500 TEU (iflg. Lloyds List). Maskinen yder 110.000 HK.
Den nye containerterminal, Elly Mærsk i midten. Asterix, den stærkeste slæbebåd i Århus, privat.
Den gamle toldbod Kornhavn t.v. oliehavn t.h. Ukrainsk tankbåd Havneadministrationen
 
Gammelt og nyt, stor og småt. det er et godt kendetegn ved Århus havn. En smuk havn med mange minder... 
Ro-ro skib i multiterminalen Tungtløftkranen Mette Mols Molslinien og Emma Mærsk
Århus havn som den så ud omkring 1960 hvor "hurtigruten" med DSB-færgen Prinsesse Anne Marie fik sin storhedstid på Århus-Kalundborg overfarten. Den har Lars sejlet med et utal af gange.

I 1961 sejlede Lars også med de to DSB-færger Jylland (herunder t.v.) og Kalundborg (herunder t.h.) da han  første gang rejste til Bornholm. Dengang fik man gratis af DSB, gennem skolen, en fribillet så man kunne komme ud og rejse i sin sommerferie. Vi kunne dog ikke komme med hurtigruten, så vi tog den mere langsomme vej til Kalundborg via Koldby Kaas på Samsø. En hyggelig rejse hvor vi oplevede meget.

Alle tre foto er postkortfoto lånt fra hjemmesiden www.faergejournalen.dk
Århus Havn omkring 1967. Københavnerbåden CF Tietgen t.v., Broen (eller Kalundborg) til Samsø og Kalundborg i midten og hurtigruten til Kalundborg, Prinsesse Anne Marie t.h. Et dejligt foto fra Århus hvor Lars var ca. 18 år. Fint med rådhustårnet næste i midten. Postkortfoto taget fra www.faergejournalen.dk
C F Tietgen da den blev indsat på Århus-København ruten i 1928 t.v. Den blev forlænget og renoveret i 1939 t.h. og igen i 1954. Den sejlede sammen med Hans Broge (herunder) fra 1939 til 1969 hvor ruten blev indstillet. Der var aftenafgang fra både Århus og København kl. 23.00 så var man i den modsatte by kl. 6.00 om morgenen. Foto; DFDS bog med alle deres skibe 1886-1986.
   

Judith og Lars Westergaard

Westergaard © Copyright 2013

Hjem   Foto Galleri   Familie & slægt   Lev livet   Skibe & havne   Links