Skibe & havne
JUDITH & LARS WESTERGAARD · WWW.JLW.DK
Både skibe og havne er Lars store passion.

Der er mange hjemmesider som er rigtig gode hvis man er interesseret i skibe og havne. Jeg kan anbefale især fire som giver et godt grudlag for videre udforskning: Maritime Traffic hvor man kan danne sin egen private flåde og se foto af mere end 21000 skibe m.m., Alverdens Havne hvor man kan finde links til næsten alle havne i verden, Shipspotting hvor der er foto af rigtig mange skibe og endelig er der meget fine foto fra Rotterdam havn, hvor en havnearbejder har gjort det til en livsgerning af levere flotte foto fra europas største havn.
Her er det verdens største krydstogtskib ALLURE of the SEAS der sejler under Storebæltsbroen, den 31. oktober 2010 kl. 16:20. Det sker knap eet år senere end OASIS of the SEAS, herunder, der sejlede igennem den 1. november 2009 kl 00:13. Det er søsterskibe og det siges at Allure er 49 cm længere end Oasis? Begge skibe er 362 m lange, 62 m brede og stikker 9,2 m. Skibene er 72 m over vandlinien, men skorstensrørerne kan sænkes 7 m og det giver den nødvendige højde for gennemsejling under Storebæel på 65 m. Et flot syn med skibe der udfylder målene til broen.
Her er Allure of the Seas på vej gennem Storebæltsbroen, neders t.v., og t.h. er det kommet igennem og skorstensrørerne er på vej op, de kan anes på venstre skorsten.
Det absolut smukkeste skib der findes p.t. er Queen Mary 2. Det er efterhånde kun den femte største krydstogter. Men helt bestemt den smukkeste, det har den klassiske linie som kendetegnede skibe som Titanic og det har bevaret stilen, selvom det er topmoderne.

Heldigvis er der mange smukke skibe som man kan glæde sig over. Iøvrigt er QM2 verdens største Cruiseliner når det sejler rutefart mellem Southhampton og New York.

Her kan du også følge begivenhederne i billeder i Foto Galleri "Skibe" og her kan du få et kig ud fra broen på QM2.
   

Judith og Lars Westergaard

Westergaard © Copyright 2013

Hjem   Foto Galleri   Familie & slægt   Lev livet   Skibe & havne   Links